Negeri Rio de Janeiro

Menyedari kepentingan dan hubungan sinergi antara ibu negara dan berpuluh-puluh bandar-bandar yang dot Negeri, I LOVE RIO menyediakan maklumat yang membuka mata tentang bandar-bandar, daerah dan komuniti yang terletak di luar ibu negara yang terkenal bagi Negeri.


Semua celah dan sudut Negeri diterokai dalam mengejar tersembunyi permata budaya, gastronomi dan sosial. laman Web meneroka perkembangan sejarah dan landskap yang indah banyak kawasan-kawasan yang unik, mendedahkan peranan penting yang setiap bermain di kain keseluruhan Negeri.


Rio de Janeiro foto

PENJAJAH SEJARAH DAN SIFAT MENAKJUBKAN


Kerana televisyen, filem, dan majalah pelancongan Pelancong banyak mempunyai idea tentang apa bandar yang terkenal di dunia di Rio de Janeiro adalah kira-kira: patung terang Isa Penyelamat mempunyai menjadi salah satu perwakilan yang paling ikonik di Rio dan Brazil selama hampir satu abad. Samba, bola sepak, pantai-pantai, dan sambutan karnival Rio mempunyai telah di media selama beberapa dekad.

Selain yang sudah terkenal, terdapat banyak lagi untuk mengetahui dan mengalami di kawasan sekitar - sebuah kawasan yang masih sebahagian besarnya tidak diketahui di luar Brazil. Rio, kerana bandar ini adalah lebih biasa disebut, terletak di negeri ini dengan nama yang sama, Negeri Rio de Janeiro - rumah kepada pelbagai mercu tanda semula jadi dan budaya, pantai yang indah, gunung, dan rizab semula jadi hijau.

Terdapat 26 negara-negara persekutuan di Brazil, 27 dalam jumlah dengan daerah persekutuan modal negara Brasilia. Negeri Rio de Janeiro bersempadan dengan negeri-negeri Minas Gerais, Espírito Santo, São Paulo, dan di tepi lautan atlantik.


Sekitar ibu negara, setiap kawasan di negeri ini Rio de Janeiro adalah rumah kepada pelbagai tempat-tempat pelancongan yang hebat dan kepentingan budaya. Walaupun beberapa kawasan adalah rumah kepada belum ditemui pulau-pulau dan pantai rahsia, kawasan-kawasan lain mempamerkan abad ke-tua tradisi dan seni bina kolonial. Bahagian-bahagian lain negeri ini adalah tinggi di pergunungan atau dikelilingi oleh hutan, dan ketika semua


Negeri Rio de Janeiro dibahagikan dalam lapan kawasan - Rantau Metropolitana, Rantau Serrana, Rantau Norte Fluminense, Rantau Sul Fluminense, Rantau Noroeste Fluminense, Rantau das Baixadas Litorâneas, Rantau Médio Paraíba, dan cantik Rantau Costa Verde.

Terletak di Rantau Metropolitana, Niteroi duduk di Teluk Guanabara hanya di seberang dari bandar Rio de Janeiro, dengan jarak yang kira-kira 10 kilometer di antara kedua-dua. Niteroi adalah rumah kepada yang kaya pelbagai tarikan kebudayaan dan semula jadi, ada juga yang tidak benar-benar yang menakjubkan, mudah diakses dari bandar Rio de Janeiro dan tidak perlu boleh dilepaskan. Diasaskan oleh araribóia, ketua tupi-Guarani yang membantu Portugis menangkis penceroboh Perancis, ia adalah satu-satunya bandar Brazil untuk telah ditubuhkan oleh seorang pemimpin pribumi.

Lebih jauh dari bandar Rio de Janeiro, kawasan tarikan pelancong terbesar di negeri ini adalah pulau yang kaya dengan Costa Verde (pantai hijau), yang Rantau das Baixadas Litorâneas, juga dikenali sebagai Costa do Sol (pantai matahari) rumah ke pantai dan tasik, dan Rantau Serrana (kawasan pergunungan) di kawasan pedalaman di negeri, rumah kepada bukit hijau, gunung, dan hutan.

Nama Costa verde mencerminkan hutan hujan yang banyak manakala Costa do Sol dinamakan demikian kerana banyak pantai yang bertaraf dunia di rantau ini. Pantai hijau adalah rumah kepada pelbagai mercu tanda seperti Ilha Grande, Paraty, dan Angra dos Reis, dengan indah ekologi taman-taman negeri seperti Parque Nacional da Serra da Bocaina. Costa verde memaparkan banyak unsur-unsur keindahan alam semula jadi Brazil dalam nyata bezakan antara satu sama lain, yang mempunyai di satu pihak lautan dan secara langsung menghadapi ia, gunung hutan sangat subur.

Angra dos Reis terkenal dengan pantai yang indah dan banyak pulau-pulau yang lada perairan kristal, yang terdiri daripada idylls pantai terpencil ke kawasan-kawasan yang canggih pembangunan. Paling banyak terkenal dan disambut di antaranya ialah Ilha Grande, atau 'pulau besar', di mana pantai yang indah memenuhi hutan Atlantik yang subur dan bar santai, Restoran dan Kafe. Pengunjung boleh menikmati bot dan kapal layar lawatan di sekitar rantau ini dan melihat hidupan laut yang pelbagai. Di Angra dos Reis sendiri tarikan kawasannya merangkumi pusat bersejarah, rumah-rumah kolonial, biara, gereja-gereja dan restoran yang menawan.

Bandar yang menarik kolonial Paraty a-masa perjalanan pengalaman: dengan lebih 400 tahun sejarah dan seni bina yang indah terletak di jalan-jalan berbatu, ia adalah rumah kepada beberapa yang paling murni dan pantai indah di negeri ini, termasuk Pantai Trindade dan Sono Pantai dengan air yang jernih sesuai untuk berenang dan snorkeling. Terdapat dan juga air terjun yang menarik tidak jauh dari bandar utama.


Costa do Sol, dengan lebih daripada 100 kilometer iaitu pantai-pantai, juga dikenali sebagai Rantau dos Lagos, atau kawasan tasik, selepas tasik banyak dan lagun ditemui di sana. Di sini, aman Cabo Frio, yang terpencil Arraial do Cabo, yang Búzios pernah bergaya, dan Brazil melayari modal Saquarema hanya beberapa daripada banyak tempat-tempat yang besar yang menawarkan pantai yang luar biasa, pemandangan indah, dan hiburan malam yang hebat.


Dikenali sebagai modal brazil ini melayari, Saquarema adalah kira-kira 100 km dari Rio de Janeiro. Kawasan ini pada asalnya didiami oleh asli Tamoio suku nelayan, yang khusus dalam moluska, mudah untuk mencari kerana geografi kawasan pantai ini. Di sini, terdapat 60 km pantai untuk meneroka, dan 12 pantai untuk peminat melayari untuk dipilih.

Araruama adalah bandar yang terbesar di Rantau dos Lagos, rumah kepada dagang bertenaga, peranan yang berkembang dalam kehidupan Negeri itu, dan tasik famoust Araruama, yang ideal lagun untuk luncur angin. Juga di Araruama adalah yang indah dan masih rahsia praia seca, panjang pantai berpasir putih yang semakin popular di kalangan mereka yang menikmati belum dibangunkan, pantai semula jadi dan masih mahu tinggal berdekatan ke bandar Rio de Janeiro.

Cabo Frio, terletak kira-kira dua jam dari Rio de Bandar Janeiro, terkenal dengan pantai lautan, yang bukit-bukit pasir putih dan bersejarah kubu 'Forte de São Matheus. Ia mempunyai popular sekumpulan pulau-pulau untuk mereka yang tertarik dengan curiosities dan azimat perkampungan nelayan kecil di mana seseorang boleh membeli keselesaan dan kemudahan tetamu lazat makanan laut, serta melibatkan diri pada masa lalu masa itu yang dikasihi oleh amatur atau memancing profesional. Cabo Frio juga merupakan salah satu daripada bandar-bandar yang paling penting untuk fesyen pantai di negara ini.

Rio das Ostras mempunyai regangan yang panjang yang bersih, tenang pantai, terdiri daripada 15 pantai yang mempesonakan, sesuai untuk pelayar. Pelawat menikmati pelbagai besar bar, restoran dan kiosk yang menawarkan masakan tempatan yang lazat serta lagun, taman dan rizab yang kaya dengan flora dan fauna. Bandar ini juga menerima diraikan festival jazz tahunan.

Arraial do Cabo menawarkan beberapa tempat menyelam yang terbaik di Brazil dengan banyak bot menyelam berlepas ke pantai yang sesuai untuk dipandu air pengembaraan memancing melayari. The Reserva Extrativista Marinha de Arraial do Cabo (Ekstraktif Simpanan Marin Arraial do Cabo) adalah kawasan ekologi yang menakjubkan di rantau ini, dihuni oleh nelayan tradisional masyarakat.

Yang terkenal sejak tahun 70-an oleh pelakon Perancis Brigitte Bardot, hotspot mesti dilawati dan taman permainan untuk bertumit juga adalah diraikan Armação dos Búzios, biasanya dipanggil hanya 'Búzios.' dengan pantai yang indah dan kehidupan malam yang hebat ini adalah bandar pantai yang bergaya hari, menarik pelbagai kemudahan yang ada Cariocas dan antarabangsa Pelawat yang datang ke pantai yang indah. Yang sibuk dan kehidupan malam yang elegan menawarkan sebuah pelbagai eklektik bar, restoran dan kelab-kelab membuat Búzios lokasi yang sesuai untuk percutian yang glamor.

Macaé adalah salah satu daerah yang paling makmur di Rio de Janeiro, menerima tahap yang tinggi pelancongan perniagaan akibat daripada industri minyak luar pesisir. Ia menjadi tuan rumah dua tahun sekali Brazil Luar Pesisir persidangan untuk minyak dan gas yang membawa bersama-sama kira-kira 800 peserta pameran. Bandar ini juga mempunyai kawasan keindahan alam semula jadi yang hebat, termasuk pantai-pantai, taman negara, pulau-pulau, lagun pantai, gunung, air terjun dan kawasan perlindungan hidupan liar.


The região Serrana, Adalah Kawasan pergunungan rumah Untuk : bandar Sejarah Penting Petrópolis, komen pada Satu modal Titik Rio de Janeiro Negeri, dan Yang di Jkt Nova Friburgo. The Rantau Serrana Tawaran Pelancong Keagungan gunung Serra dos Orgaos, dan kerana Iklim Yang Sederhana, Kawasan ini kepada Interesting Ramai pengunjung Tahun Sepanjang.


Petrópolis, salah satu yang paling popular dan menakjubkan lokasi pergunungan Rio Negeri, endearingly dirujuk sebagai 'Bandar Imperial' kerana raja Dom Pedro II menyatakan dengan rumahnya. Ia dikelilingi oleh subur Atlantic Hutan dan denyutan dengan seni, muzik, tarian, budaya dan tradisi.

Teresópolis, terletak di atas sebuah pergunungan yang menakjubkan pelbagai, sering dikunjungi untuk, udara segar yang sejuk dan cantik semula jadi taman-taman, penuh dengan kepelbagaian flora, fauna dan mata air. A kraf manis, pakaian dan kemahiran memasak pasaran juga mengambil tempat setiap hujung minggu.

Nova Friburgo, dirangka oleh Hutan Atlantik, tawaran pelbagai lawatan dan menjejaki laluan trek untuk mengalami air terjun, gunung, sungai dan rizab alam sekitar. Ia juga suka untuk kualiti yang tinggi Pousadas, restoran dan kemahiran memasak - termasuk fondue dan raclettes, kambing keju, biskut dan coklat buatan sendiri.

Cachoeiras de Macacu dinamakan sebagai penghormatan kepada banyak air terjun yang indah (Cachoeiras) di rantau ini, dan memperoleh bandar yang gelaran 'bandar kesihatan resort.' Ini tempat yang unik terletak di Rantau Serrana, kurang daripada 90 kilometer dari ibu negara. Sebuah bandar dengan perkataan 'air terjun' dalam namanya membangkitkan imej dan sensasi keamanan dan ketenangan.

Terletak di 'lembah kopi', yang harmoni bandar gunung Miguel Pereira terletak pada ketinggian 618m, dan dikelilingi oleh gunung hijau yang subur di kawasan pedalaman Brazil. Miguel Pereira mempunyai tahap oksigen yang seimbang dan tinggi, memberikan yang indah iklim sepanjang tahun. Terkenal kerana iklim yang lazat, bandar ini adalah mengisytiharkan resort iklim, dan kini secara rasmi dianggap sebagai ke-3 iklim terbaik di dunia, yang terbaik 2 di Brazil, dan yang terbaik dalam


Sepanjang Rio de Janeiro Negeri, mata yang hutan tropika dan sub-tropika Atlântica ini yang penuh dengan biodiversiti. Spesies wakilnya flora dan fauna membuat Rantau Serrana salah satu yang paling pelbagai di planet ini.


Bagi mereka yang datang ke Rio de Janeiro dan mahu mengalami sampingan tambahan di rantau ini, terdapat banyak berdekatan destinasi yang menawarkan pelbagai tarikan dan mudah dihubungi untuk lawatan sehari atau untuk hujung minggu.

Lokasi kurang dikenali seperti Rio das Ostras dan air terjun daripada Cachoeiras de Macacu adalah tempat-tempat yang menarik untuk dilawat dan menjadi lebih dan lebih popular dengan kedua-dua Brazil dan pelawat antarabangsa sama.

ndustri pelancongan Rio sentiasa berkembang dan merupakan komponen asas pembangunan hasil dan mampan di negeri ini. Terdapat sejumlah besar syarikat yang didedikasikan untuk perjalanan di seluruh negeri, ada yang menawarkan perjalanan sukakan cabaran, manakala yang lain memberi tumpuan kepada semulajadi dan pendidikan alam sekitar atau mewah yang memanjakan pantai. Memastikan fungsi industri pelancongan dengan cara koperasi dan cekap, banyak institusi awam menyelia infrastruktur perniagaan penting untuk memudahkan interaksi antara syarikat dan menggalakkan pendedahan.