Fesyen

I LOVE RIO membentangkan fesyen yang paling menarik dan kontemporari untuk lelaki dan wanita di Rio de Janeiro, memberikan gambaran tentang trend terkini dalam pakaian untuk tempat kerja, parti, sukan, rekreasi sehari-hari dan pantai.


Perkembangan sejarah trend gaya antarabangsa dan kebangsaan diberi wajah masuk untuk memberikan pembaca dengan rasa kepentingan sosial dan politik bentuk seni. Dari gaun dan sut untuk bikini dan batang renang, pentas peragaan idea gaya dibungkus dan dihantar kepada pembaca untuk membantu mereka membangunkan kembali almari pakaian mereka dan memahami estetik carioca.


Rio de Janeiro foto

GAYA UNTUK MINDA KREATIF


Kehidupan yang meriah di Rio de Janeiro, berkait rapat dengan gaya fesyen sengit, kerana ia adalah salah satu bahasa yang bandar menggunakan untuk meluahkan personaliti. Orang-orang di Rio telah memasukkan sebahagian daripada kehangatan dan keindahan alam sekitar dan watak mereka dalam cara mereka menonjolkan diri, menjadikan estetik mereka sangat berpengaruh dalam dunia fesyen antarabangsa.


Semua yang terbaik dan pereka dan rumah-rumah fesyen yang paling terkenal ditemui di tempat kebudayaan ini, tetapi jenama asli mengambil mahkota - panorama tempatan gembira sesak dengan pereka yang sangat menarik yang memberikan trend suara mereka sendiri.


Cariocas mempunyai pandangan yang sangat berbeza, ciri-ciri kegemaran untuk warna, berkilau dan suka main-main. Fesyen di bandar hari ini adalah hasil daripada kreativiti tempatan dan pengaruh dari seluruh dunia, konsep ulang dan disesuaikan dengan kemesraan dan keterbukaan alam semula jadi di bandar ini dan penduduknya.

Terang corak, platform dan unsur-unsur biru bekerja dengan sempurna di tangan plaza ini untuk tropika prêt-à-porter: Rio menetapkan standard sendiri, dan membandingkan hanya kepada dirinya. A penggunaan yang sangat unik nada, tekstur mentah dan berkilat, serta bentuk geometri atau flaunty memberi bakat terang kepada landasan, dalam pertunjukan fesyen dan juga di pantai.


Sehingga awal abad ke-20 fesyen Brazil telah ditentukan hampir keseluruhannya oleh trend Eropah, yang bermakna pakaian yang jarang disesuaikan dengan iklim tropika. Dalam dekad-dekad awal gaya antarabangsa yang diketuai oleh pereka Perancis yang membebaskan kaum wanita dari korset.


Bikini ini telah direka di Paris pada tahun 1946, menyebabkan kegemparan itu bahawa ia telah dinamakan selepas Atol Bikini, tampalan kecil Lautan Atlantik di mana rakyat Amerika yang dilakukan ujian atom. Ia pertama kali dipakai di Rio de Janeiro dua tahun kemudian, dan telah menjadi simbol ikon budaya pantai Carioca. Pada tahun 1962, flip flop yang pertama diciptakan di Brazil, berdasarkan kasut Jepun, yang membuka jalan bagi jenama Havaiana terkenal di dunia.

Fesyen, dihisap dan fesyen Grunge dikuasai 60-an, 70-an dan 80-an di Barat, secara meluas dipengaruhi oleh muzik popular pada masa itu seperti rock, disko, akademi dan logam.

Sebagai Rio de Janeiro rumah kepada pelbagai warisan, budaya, dan subbudaya, fesyen dan trend dibangunkan dengan sewajarnya. Gaya Carioca disambut untuk warna-warna terang dan meriah yang sesuai dengan iklim yang cerah, namun terdapat perbezaan yang ketara antara jenis-jenis pakaian yang dipakai untuk bekerja dan bersantai.


Bandar ini amat budaya dan pelbagai, dan mempunyai beberapa arus seni dan asal berjalan melalui jalan-jalan yang meriah. Samba, Surf dan Bossa Nova adalah sebahagian daripada genre yang memberikan fesyen watak yang unik di sini, dan boleh didapati di semua ungkapan seni yang pereka tempatan pilih.

Walaupun kepelbagaian besar warna, bentuk, model dan reka bentuk boleh seolah-olah rawak kepada pengunjung, terdapat garis panduan yang jelas dan khusus untuk tempat, keadaan, dan subbudaya. Pakaian pantai berikut peraturan yang jelas, sering sebanyak ambiances formal dan elegan: pelawat notis segera tidak ada sebab untuk kelihatan kemas di pantai.


Seni, kecantikan dan keanggunan adalah paling utama dalam gaya hidup Rio. Pantai dan pemandangan, kegiatan dan sensasi adalah tarikan utama dalam kehidupan ini bandar ini dan tempat yang sempurna untuk pengalaman ini untuk menyertai adalah fesyen. Pereka pakaian renang adalah hit besar sepanjang tahun, kerana produk mereka tidak satu tarikan pelancongan, tetapi satu cara hidup untuk semua rakyat.

Semasa lelaki dan wanita minggu cenderung untuk memilih sut, pakaian rasmi dan kasut tertutup. Terdapat seni tertentu untuk memilih barang-barang ini memandangkan iklim yang panas dan lembap - kedua-dua jantina cenderung untuk memakai barangan longgar yang diperbuat daripada kain ringan.

Satu aspek yang berbeza setiap hari dan waktu malam fesyen ialah kedua-dua lelaki dan wanita mempunyai cukup wajah yang semula jadi. Seluar pendek denim, puncak tali longgar, yang mengalir skirt dan pakaian, bertenaga t-shirt dan kasut boleh dilihat di bar, dataran, taman dan pantai. Mekap biasanya cukup bijaksana, dan rambut lelaki biasanya pendek dan lasak, sering disertai oleh seramai mencukur atau janggut cahaya paling banyak.

Walaupun rupa klasik adalah semula jadi dan bebas bersemangat, terutama di sekitar pantai-pantai, Cariocas cenderung untuk menjadi kemas dan terjaga. Kasut dan pakaian yang segar, bersih dan un-renyuk. Ramai wanita meninggalkan kunci mereka jatuh secara semula jadi, yang lain secara teratur telah mereka diluruskan. Ia juga merupakan amalan yang meluas untuk kedua-dua lelaki dan wanita untuk mempunyai rawatan muka.

Cetakan pelbagai budaya dan gaya, skirt dan barang kemas, adalah komponen tetap almari pakaian Carioca itu. Terdapat jenama pereka tempatan disukai ramai untuk anak-anak muda di bandar dan lebih luas Brazil - suara perintis dalam fesyen Brazil, memenuhi orang dari semua gaya dan kepercayaan melalui buah bertenaga, segar dan memikat. Reka bentuk Rio menggabungkan keaslian mewah dan kecanggihan, dengan kesedaran tentang keperluan sehari-hari lelaki dan wanita Brazil.

Satu sifat bandar fesyen ini adalah kepelbagaian, dan ada sesuatu untuk semua orang: dari classiest dan paling berprestij untuk surfer biasa, Rio de Janeiro mendapati satu cara untuk memenuhi keperluan dan sila mood, dan juga menyambung dengan kehendak belum ditemui. Serba boleh ini boleh didapati di bawah pelbagai jenama, menyimbah dengan pengalaman eksotik kepintaran dan kreativiti.


Industri fesyen di Rio telah berkembang dalam keluasan dan reputasi sejak beberapa tahun lalu, dan bandar kini menjadi tuan rumah pelbagai pameran fesyen mani yang jadual fesyen dan stylists dari seluruh dunia tahun mereka di sekitar. Bandar ini juga rumah kepada institusi yang penting dipanggil "Academia Brasileira da Moda," Akademi Brazil fesyen.


Adegan budaya yang kaya memegang tempat untuk semua ungkapan seni dan fesyen membuat banyak penampilan dalam kalendar Carioca, terutamanya dengan fesyen Minggu Rio de Janeiro, yang setiap tahun membawa jalan dengan musim panas dan musim sejuk edisi. Acara-acara ini, adalah antara web yang luas dan kuat peristiwa yang meliputi tahun ini dan negara ini dengan pertunjukan yang menarik. Nama-nama besar dalam industri, serta pengaruh utama dari luar negara, datang bersama-sama dalam pesta ini untuk memukau dengan keindahan gaun malam mereka, kesegaran tandatangan mewah dan santai mereka, dan sesuai mandi canggih. Dalam warna-warna bumi dan pastel, bergemerlapan dengan merah terang dan cetakan musim bunga, kewanitaan dan daya tarikan adalah bintang sebenar persembahan.

Gaya datang secara semulajadi, terima kasih kepada sikap tenang dan keindahan alam semula jadi wanita Brazil: muses kehidupan sebenar dalam jiwa di bandar ini. Model super Brazil dan penetap trend fesyen adalah contoh kepentingan kepentingan fesyen Brazil dan bakat wanitanya dan kecantikan. Rambut Flaunty adalah salah satu tanda dagangan bandar Brazil: sama ada ia adalah kunci surfer panjang, atau ikan duyung berombak mane, rambut yang sihat dan berkilau adalah setia dicari.

Beberapa idea, bagi mereka yang tidak seperti biasa dengan kelembapan dan angin biasa sebelah pantai, boleh menjadi sangat membantu untuk bersaing dengan standard yang hampir sempurna daripada penduduk tempatan. Itu "semburan keluar Brazil" meluruskan teknik rambut mempunyai adepts, manakala trend lebih semula jadi menjadi sama popular dengan cita-cita untuk rawatan kecantikan yang sihat, bukan pilihan kimia.


Membeli-belah di Rio de Janeiro boleh menjadi seperti yang pelbagai sebagai 160 kawasan-kawasan perumahan di bandar ini, 70 pantai-pantai, dan bar yang tak terhingga. Pusat membeli-belah mewah dan membeli-belah eksklusif boleh didapati sebanyak pasar jalanan yang menarik di mana segala-galanya adalah tawar-menawar - apatah pameran antik, Ipanema Hippy Fair terkenal, atau malam Copacabana yang menawan berdiri.


Pelbagai pilihan untuk memenuhi semua citarasa dan bajet yang bertaburan di seluruh daerah, dan memberikan semua orang alternatif yang sempurna untuk hari hujan. Pusat membeli-belah mini, hampir menyamar sebagai kedai tunggal, bersembunyi di dalam bangunan di setiap sudut bandar - jauh daripada cahaya tempat kejadian, pusat-pusat ini adalah kegemaran di kalangan pencari barang murah tempatan.

Jadi, jika pantai-pantai, bikini, dan haba di Rio menjadi terlalu banyak, maka bandar mempunyai beberapa peluang membeli-belah cemerlang untuk dos terapi runcit. Terdapat banyak pusat membeli-belah, kompleks membeli-belah, butik, dan satu kecil di luar kedai untuk memastikan pembeli tidak sabar-sabar gembira.


Harga boleh berbeza-beza seperti cuaca pada musim panas - jadi lokasi boleh bermakna perbezaan antara mahal dan murah - terutamanya untuk pakaian, kasut, seni dan kraf, dan cenderamata.


Barra Membeli-belah adalah pusat membeli-belah Rio terbesar dan paling popular - terletak di daerah Barra da Tijuca, ia adalah hampir sebuah bandar kecil itu sendiri, lengkap dengan restoran dan pawagam di bersebelahan pusat New York City - rumah kepada lebih banyak restoran, pub, dan walaupun kelab kecergasan. Ia sudah pasti tempat untuk pergi untuk membeli-belah, dengan beratus-ratus kedai tersebar di hamparan 4 km panjang, dari nama-nama yang tinggi-jalan untuk bebas milik fesyen dan barang kemas kedai-kedai. Tidak jauh di kejiranan yang sama, pendatang baru di tempat kejadian membeli-belah adalah Village Mall mewah dan bergaya, memaparkan hanya yang terbaik daripada yang terbaik daripada jenama Brazil dan antarabangsa.

Juga menyasarkan pengguna yang canggih, adalah São Conrado Fashion Mall - rumah ke kedai-kedai kelas atas setiap memaparkan jenama pereka eksklusif. Kosmetik, sukan, dan kedai-kedai elektronik membekalkan pelancong beruang dan Cariocas dengan semua yang mereka perlukan untuk petang menyeronokkan. Ruang yang terbuka dan lapang, dan suasana yang lebih santai daripada kompleks membeli-belah yang lain. Di sini, ia tidak mustahil untuk mengesan selebriti Brazil dan model fesyen perusing kedai-kedai, pada masa-masa dalam perjalanan ke pawagam tempatan dilengkapi dengan empat skrin dan tempat letak kenderaan valet mudah.

Untuk membeli-belah yang hebat, dan berhampiran dengan kawasan pantai yang paling popular, mengagumkan, pusat membeli-belah Rio Sul yang terletak dengan baiknya di Botafogo, dan bergaya Shopping Leblon adalah betul-betul di tengah-tengah Leblon Distrcit. Dengan beratus-ratus kedai-kedai, pelbagai restoran dan panggung wayang, pusat ini terletak berhampiran dengan banyak mercu tanda yang paling popular Rio, seperti Sugar Loaf dan Corcovado gunung.

Leblon adalah kejiranan mewah di mana untuk mencari restoran, butik berjenama dan pemandangan gerah bandar. Ia juga berhampiran dengan Babilonia Feira Hype, satu acara bulanan yang mempamerkan fesyen, reka bentuk, artis masakan dan muzik dengan bawah tanah, sentuhan bermakna dan tidak akan berulang. Peserta pameran tetamu dan pertunjukan secara langsung dari artis-artis yang akan datang atau dunia yang diketahui dan DJ menambah pengalaman, yang merupakan salah satu yang paling berkongsi dan nantikan oleh penduduk tempatan tidak sabar-sabar untuk bertemu kecenderungan fesyen baru.


Fesyen Brazil masih ditandai oleh sinkretisme estetik - campuran pengaruh, identiti, konsep dan trend. Ini gabungan unik ini sentiasa diperkaya oleh pereka Carioca, dan boleh didapati di acara-acara mewah dan kedai-kedai, pusat membeli-belah yang bergaya, serta dalam pameran fesyen yang menarik di seluruh bandar.


Selain daerah membeli-belah yang bergaya dan pusat membeli bahawa lada bandar, terdapat juga beberapa fesyen dan pakaian pesta. Salah satu yang paling terkenal di antaranya ialah peristiwa dua bulan sekali dipanggil "Kluster O," yang membawa bersama-sama halus dan eksperimen fesyen, muzik dan kemahiran memasak di rumah besar yang indah di kejiranan Botafogo itu.

Terdapat ruang untuk pameran fesyen lain, seperti yang diadakan setiap hari Ahad di kawasan kejiranan yang ikonik Ipanema: yang Feira hippi Pasaran, yang memberikan pengunjung dan penduduk tempatan peluang yang sangat baik untuk melihat dan menikmati khazanah antik dan sesuai dengan sempurna di tempat kejadian retro bergaya vibe lembut yang hanya Rio de Janeiro boleh memberi, dan dijamin menghasilkan beberapa objek yang menarik untuk sesiapa yang berminat dalam seni dan kraf Carioca.

Orang yang mencari pakaian dan kasut pada harga diskaun, harus pergi ke pusat bandar centro, terutama sepanjang jalan-jalan Rua Uruguaiana, Rua da Alfândega dan Rua Buenos Aires, di mana kedai-kedai fesyen menguasai bidang jalan daerah membeli-belah mercu tanda yang dikenali sebagai "Saara."

Apabila membeli-belah untuk seni asal, ini kawasan kejiranan Santa Teresa adalah tempat melepak untuk ramai artis Rio dan minda yang kreatif, galeri seni begitu banyak menghiasi jalan-jalan berbatu bundar dan lorong-lorong sempit. Kafe, bar, dan restoran di kawasan kejiranan yang menarik ini melegakan kaki letih selepas membeli-belah hari yang panjang, manakala beberapa contoh indah karya seni Brazil boleh dibeli di kejiranan - dari mampu milik kepada lebih mahal, dan secara konsisten unik.

Bagi barangan yang lebih khusus, seperti alat muzik, Rua da Carioca adalah jalan dengan pelbagai jenis kedai-kedai muzik di mana intrumen asli Brazil seperti gitar Bahian, Rabecas dan Rebana boleh dibeli - mereka semua membuat cenderamata yang besar dan hadiah untuk keluarga pulang ke rumah.

Dengan pemahaman yang cecair trend, minat dan penerokaan sensasi dan pengalaman, ia tidak menghairankan bahawa hasil kreativiti Carioca dalam tawaran yang sangat luas bahan dan teknik, yang seterusnya menghasilkan ciptaan mungkin dan indah dengan hiasan, barang kemas, merawat kecantikan dan aksesori.